Βιογραφικό



1977

Γεννήθηκα στο 1977

1995

Αποφοίτησα από το 2o Λύκειο Λιβαδειάς

Σπούδασα Mηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. 

2003

Συνέχισα τις σπουδές μου αποκτώντας με υποτροφία (πρώτος) το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από τα τμήματα Μαθηματικών και Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο «Μαθηματικά Των Υπολογιστών και των Αποφάσεων» και κατεύθυνση: "Μαθηματικές Θεμελιώσεις της Επιστήμης των Υπολογιστών και Εφαρμογές στην Εξαγωγή Συμπερασμάτων και στη Λήψη Αποφάσεων".

2007

Ολοκλήρωσα τη Διδακτορική μου Διατριβή, με τίτλο «Ανάλυση, Σχεδιασμός και Υλοποίηση αλγορίθμων Υπολογιστικής - Τεχνητής Νοημοσύνης στη Βιοϊατρική και τη Βιοπληροφορική» του οποίου το μεγαλύτερο μέρος εκπόνησα στο Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια(Upenn) στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο τμήμα Ιατρικής και στο Abramson Cancer Center 2004-2005.

2007-2014

Έχω εργαστεί σε πολλά Ελληνικά Πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Ιωαννίνων, Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Στερεάς στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης με έδρα την Λιβαδειά (Καταργήθηκε το 2013 με την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Θήβας, Λαμίας, Μεσολογγίου σε ως επιστημονικός συνεργάτης-εισηγητής στη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή και έχω συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού με θέματα τη Βιοπληροφορική, τη Θεωρία αποφάσεων και τους Εξελικτικούς Αλγορίθμους και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

2007-2014

Επίσης, έχω συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Yπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Οικονομικών, ως Εισηγητής σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Προσωπικού, το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ακόμη συνεργάστηκα με το Εργαστήριο Κλινικής Ογκολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιο Πατρών, ως Ερευνητής στο έργο «Διερεύνηση Γονιδιακών Δεικτών στον Καρκίνο του παχέος εντέρου με τη χρήση μικροσυστοιχιών και RT-PCR» με τα αποτέλεσμα των ερευνών να έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

2001-

Από το 2001 έως σήμερα εργάζομαι με την ιδιότητα του Μηχανικού Πληροφορικής, ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

2015-2019

Διετέλεσα Επιστημονικός Συνεργάτης στο Δήμο Λεβαδέων, σε θέματα Ψηφιακής διακυβέρνησης, κυβερνοασφάλειας και ανάπτυξης Ανοικτού Λογισμικού.

 Επί θητείας μου στο Δήμο Λεβαδέων υπήρξε:

2009-2019

Από το 2009 έως το 2019 εργάστηκε στην εταιρεία λογισμικού pcstospiti.gr με αρχική έδρα την Πάτρα, ως Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, η οποία και αποτέλεσε το εφαλτήριο της ενασχόλησης του με την ελεύθερη αγορά και τις επιχειρήσεις. 

2019-

Από τον Απρίλιο του 2019 διατηρώ κατάστημα τεχνολογίας και πληροφορικής (www.eskarlas.gr) με έδρα τη Λιβαδειά Βοιωτίας, το οποίο είναι και ενεργό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας 

  2019

Είμαι εκλεγμένος με την ιδιότητα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού στην αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. ΤΑΣ, και πρώτος , και πρώτος σε ψήφους αιρετός σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα του Δήμου Λεβαδέων από το 2019 μέχρι σήμερα.

2012-

Είμαι παντρεμένος με την Βασιλική Παφύλα-Σκάρλα, Οικονομολόγο- Ασφαλιστική σύμβουλο, με την οποία έχουμε τρία παιδιά το Βασίλη, τη Μαρία – Ελένη και τον Ιάσωνα-Σπυρίδωνα.


Γνωρίζω άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά.

1995

Αγαπημένο μου χόμπι μου είναι η ιστιοσανίδα (windsurf) και οι βόλτες  με την οικογένεια και καλούς φίλους στην πλούσια Βοιωτική ύπαιθρο, ενώ υπήρξα αθλητής της υδατοσφαίρισης (waterpolo) κατά της διάρκεια των ακαδημαϊκών μου σπουδών. Ξεκίνησα την αθλητική μου δραστηριότητα στον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.)